zondag 9 september 2018

Werkvan63 | kapstok

Bloed zweet & tranen om deze kapstok te ontdoen van zijn jasje. Dit project te fanatiek begonnen (zo ineens is er zo'n moment dat je denkt die kus ga ik klaren) dat er geen voor foto's zijn gemaakt. Weet nog wel hoe ik hem vervoerd heb afgelopen winter. Het was koud, gelukkig wel droog :)


Wat ik toen met deze kapstok wilde wist ik nog niet. Of helemaal kaal of een nieuw kleurtje. Vooralsnog een tijdje zo in gebruik. In de afgelopen vakantie begonnen. Helemaal kaal dus. De eerste laag ging prima, de onderste laag was zo'n ouderwetse. Niet te schuren. Dan die rondingen, veel met de hand.


Uit elkaar halen schuurt beter. De eerste schroeven van de 30 (dertig!) gaan prima. Zitten er een paar schroeven tussen die dolgedraaid zijn, laat maar zitten dan. Breken ze af tijdens het schuren :( 

Bloed zweet & tranen dus. Maar.... het resultaat telt. Tijdens het weer in elkaar zetten merk je dat een handgemaakte kapstok is. Geen "krul" is hetzelfde. Het ene schroefgat zit hoger dan de andere. Dat is ook vaak zo met een oud meubelstuk. Uit elkaar halen om het makkelijker & beter te schuren & verven. Merk je bij het in elkaar zetten dat het niet meer goed past of dat je niet meer weet hoe het nou exact zat.


Voorlopig even aanzien of dit zo blijft. In ieder geval is het bed, de kast & de vloer (ja die ook) weer kledingvrij. Deze kapstok gaat, gezien de lagen verf, zijn vierde leven in. Althans, als tie kaal is begonnen :) Fijne start van de nieuwe week!

~XG~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten