maandag 23 oktober 2017

Upcycling | Plateau

Als je dochter door het bed zakt, na een idioot rare sprong, wat doe je dan? De lattenbodem vervangen. Niet helemaal, alleen de planken die stuk zijn. De kapotte planken? Die bewaar je. Waarom? Geen idee. Misschien kan ik er nog eens wat mee. Dat dus!


Je zaagt ze netjes af, geeft ze een kleurtje. Pootjes uit de krat met resthout, et voilà een plateau. We gooien dus niets weg. Heerlijk dat upcyclen. Zo leuk! De bovenste, donkergrijs was dus een lattenbodem. Die lichte die er links staat ook.


Uit de krat met resthout heb ik er nog een paar gemaakt. Allemaal unieke exemplaren! Steigerhout, pallethout, vuren, ongeverfd, geverfd, klein, groot, hoog & laag. De vorige series waren snel uitverkocht. Vind je ze leuk? Wil je er één? Laat het weten.

~XG~

6 opmerkingen:

 1. Wat mooi! Leuk ook al die verschillende exemplaren.
  Ben ook dol op iets een tweede leven geven. Zie bijna overal wel iets in. Daar is manlief wat minder blij mee ... hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, dat herken ik. Dat gezicht soms. Achteraf gezien vind hij het resultaat vaak wel mooi. Moeite met visualiseren haha. Dank je. Fijne dag Ilse.

   Verwijderen
 2. Ontzettend leuk gemaakt. Ze doen niks onder voor degenen die je in de winkel ziet, ik denk dat ik ze zelfs mooier vind, omdat je spullen hergebruikt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat is wel een heel mooi compliment, dank je!

   Verwijderen
 3. Geweldig om het hout zo her te gebruiken.
  Het resultaat is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Alet, zo leuk om te doen. Geeft mij heel veel energie als het allemaal lukt. Fijne dag!

   Verwijderen