woensdag 5 juli 2017

Werkvan63 | Barkruk

Toen de buitenbar een feit was, begon de zoektocht naar barkrukken. Drie wilde ik er. Marktplaats, kringloop, wat winkels bezocht. Kon het niet vinden. Althans niet het soort krukken die ik in gedachten had. Begin mei met een vriendin richting tuincentrum. Ach... nog even langs de kringloop. Daar stond er eentje. Deze. Meer een barstoel. Leuk prijsje dus achterin haar auto.


De kruk was te hoog, een stukje van de poten gezaagd. En hij wiebelt niet ;) Natuurlijk een ander kleurtje. Opvallend of juist niet. Gekozen voor een grijs groene tint. Reden voor die kleur? Daar had ik nog een pot van staan. Wil ik toch een knalkleur, dan kan dat altijd nog.


De kleur is Sea Fogg van Abbondanza. Van deze serie heb ik nog twee kleuren staan, die gebruik ik dan voor de andere krukken. 't Liefst wil ik houten krukken met een ronde zitting erbij. Dat maakt het wat zachter naast al die vierkante & rechthoekige meubels. Dat is inmiddels gelukt. 

Krijtverf is niet weersbestendig. Deze barkruk heb ik opnieuw geschuurd, geverfd en bewerkt met tung olie. Zo gaat ie buiten wat langer mee. Van die andere twee krukken is inmiddels een kruk af. Zodra die andere ook klaar is (kan even duren), volgt het totaalplaatje van deze heerlijke plek in onze kleine maar fijne tuin!

~XG~

3 opmerkingen:

  1. Mooi en wat een fijn plekje lijkt me dat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel gezellig zo!
    Ben benieuwd naar de andere krukken.
    Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen