dinsdag 1 november 2016

Spicy appelmoes

Appelmoes, zo lekker herfstig! Helemaal als de appels uit eigen tuin komen. Uit de boomgaard van mijn ouders dan. Maandag, eind van de dag zo ongeveer de laatste appels & peren uit de boom geplukt. Geplukt zeg ik? Geschud ;) Vandaag geen tijd voor appeltaart, dus appelmoes. Compote eigenlijk, vind ik lekkerder.


Ik ben niet zo'n ontzettende keukenprinses, doe mijn best & houd van experimenteren. Appelmoes maken kan iedereen wel denk ik. Tijdens het schillen bedenk ik dan wat ik er in kan doen. Vooral om suiker te vermijden. Zie ik een rood pepertje, halve citroen & een stuk gember liggen. Pepertje aan de kant geschoven, de rest bij de appeltjes in de pan. Appelmoes met gember & citroen. En nog wat ingrediënten. In een klein laagje water lekker laten koken. Niet te lang!


Snel opschrijven hoe ik het heb gemaakt, want het is echt heerlijk geworden.

Ongeveer: 8 flinke appels, volle theelepel (bijna twee) 5 spices, sap van een halve citroen, stuk verse gember (geraspt),  eetlepel palmsuiker (geen vanillestokje in huis) & veel kaneel. Citroen omdat dat lekker fris is & eigenlijk bedoeld voor kleurbehoud. Nou da's niet gelukt. De kleur van de appelmoes uit de potjes is leuker, deze is lekkerder!


Na het koken heb ik de appeltjes iets kleiner gemaakt met een stamper. Tuurlijk kun je het ook pureren met een staafmixer. Dat is iets met voorkeur. Nog even laten afkoelen. Warm is het heerlijk, gekoeld nog lekkerder. Fris met een beetje pit.

~XG~

PS: goed gekeurd door de Mezen alhier. Oké eerlijk, niet allemaal :)

1 opmerking: