vrijdag 16 september 2016

Bijzondere stoel

In mijn blog van De Inmenning #2 schreef ik "Die stoel die je ziet in de spiegel is de volgende opdracht. Mag iets verstevigd worden & voorzien van dezelfde kleur blauw als de lampjes" en sloot ik af met "As vrijdag ga ik weer even gezellig langs mijn ouders. Geintje, dat is voor de koffie!" Toen ik zei dat ik het plan had langs te komen vroeg mijn moeder of ik dan tijd had om die stoel te verven? Tuurlijk, als ie dan verstevigd & geschuurd is geef ik hem wel dat gewenste blauwe jasje. Meer als grapje. Als mijn ouders zich ooit gaan vervelen neem ik ze in dienst haha. Wat een resultaat. Nadeel is dat we nu toch eerst moeten gronden.De kleine werkplaats daar is een heerlijke plek. Het werkblad vind ik fantastisch. Werkbank in zijn geheel wel eigenlijk. Daar zijn al heel wat projecten op gemaakt & vermaakt. Nee, dan die koeraampjes. Met een fantastisch uitzicht. Last but not least, Radio Drenthe op de achtergrond!


Na de lunch bij mijn tante in de buurt daar op bezoek. Zo'n gezellige middag. Genieten van het heerlijke weer op het terras naast haar huis met een landelijk uitzicht. Eind van de middag terug naar mijn ouders en de gok genomen. De stoel staat nu te drogen in het nieuwe jasje. Ben benieuwd. 


Deze stoel is bijzonder. Tijdens het verven vertelde mijn moeder dat ze zich tijdens het schuren realiseerde dat zij deze stoel destijds gekregen had van Tatána. Nu weet ik het ook weer, was dat gewoon vergeten. Tatána is een goede vriendin die ik deze maand al drie jaar moet missen. Maandag aanstaande is haar sterfdag. Als toeval een gebeurtenis is die plaatsvindt zonder bedoeling, terwijl die er wel lijkt te zijn? Dan vind ik dit echt wel toeval! 

~XG~

3 opmerkingen:

  1. Dat is het Alet. En dat maakt vaak meubels & dingen mooi(er), de emotionele waarde. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een toeval Gerla. Oprecht een stoel met een dierbaar verhaal. Liefs Willibrord

    BeantwoordenVerwijderen