vrijdag 13 november 2015

Terug naar af..

Ik ben terug bij af! Beter gezegd "terug naar start". En dat is in dit geval echt heel fijn.

Dit jaar ben ik meer uren buitenshuis gaan werken. Een collega verliet onze afdeling, haar taken werden verdeeld en de vraag werd gesteld of ik meer wilde werken. Tja, de kids zijn ouder, leuke baan dus... waarom niet. Gaande het jaar merkte ik dat ik daar niet gelukkiger van werd. Ongelukkig zelfs. Ik mis de Open Schuur, de momenten van gewoon in de Schuur zitten inspiratie op doen, kringlopen, op markten staan etc. Allemaal fijne dingen gerelateerd aan de Schuur. Tijd om weer te kiezen. Tijd voor verandering.

the soulfood bag

100% kantoorbaan? Dat gaat het voor mij niet worden. 100% de Schuur? Ja. Dan moet ik wel heel veel meubels & accessoires restylen & maken. En verkopen natuurlijk :) Ook met de uitbreiding van nieuwe producten is dat geen optie. Al weten steeds meer mensen 63 te vinden. 

De energie die ik voorgaande jaren opdeed in & rond de Schuur nam ik mee naar mijn werk, de opgedane energie op kantoor (van het werk daar & het contact met de collega's) nam ik mee naar huis. Voor mij het perfecte plaatje zeg maar. Die balans is weg. Die wil ik terug. Dus... terug naar start! Iets verder terug zelfs. Schuur van 63 is een echt bedrijf waar ik de trotse eigenaar van ben. 

Vanaf 1 januari is het eerlijk verdeeld. 50% in loondienst en 50% voor mij zelf. Het beste uit twee totaal verschillende werelden :) Zo fijn dat je werkgever openstaat voor "Werken naast Werk". Medio 2016 gaan we (mijn werkgever & ik) evalueren. 

Weet je, ik voel de energie weer stromen. Alleen al van het uitspreken dat je gewoon minder lekker in je vel zit! En vergeet niet dat ik een geweldige man heb die hier achter staat. 

~XG~

6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je wel Jeanette. De toekomst zal het zeggen, nu voelt het goed. Meer dan goed. Dank je!

   Verwijderen
 2. Goed van je en gelukkig dat je het zo kunt oplossen met je baas.
  Ik zit in een een soort van gelijke situatie. Na 18 jaren voltijds gewerkt te hebben ga ik vanaf volgende maand halftijds werken. Geen gemakkelijke beslissing maar ik ben erg opgelucht en blij dat ik tijd krijg om misschien iets voor mezelf te beginnen.
  Ik wens je veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat is inderdaad heel fijn, dat dit kan. Voor jou ook een hele verandering. Ben benieuwd wat je gaat doen? Denk dat met jouw creaviteit de tijd die je straks extra hebt zo gevuld is. Ik zat net een stuk van jouw blog te lezen en je mooie foto's te kijken. Daar ga ik ook echt meer tijd voor nemen. Heerlijk blogs lezen, pinterest etc. Jij ook heel veel succes & ik houd je in de gaten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jij kan niet zonder je schuur leven! Heb zojuist iemand anders getipt die graag "iets creatiefs" wil doen naast haar secretaressebaan:)! Zoveel respect voor wat jij op die woensdag allemaal doet.

  BeantwoordenVerwijderen