zaterdag 30 mei 2015

Mooi & bijzonder

Enige tijd geleden, aan het eind van een zaterdagmiddag klopte een buurvrouw bij mij aan. Met een vraag. Een hele rare zei ze. Vind ik dingen niet zo heel snel raar dus stel gerust de vraag. Ze gaf me twee schelpjes. Ze zocht iets om deze schelpjes in neer te leggen. Misschien had  ik een idee en zo ja, of ik haar daarbij wilde helpen. Ik keek naar die schelpjes in mijn hand.


Ja zei ze, dat zijn schelpjes voor mijn nichtjes. Daarin zit as van mijn overleden moeder, hun grootmoeder. De schelpjes voelden op dat moment even heel anders in mijn hand. Ze vertelde dat haar moeder altijd schelpen zocht. Ze heeft lang nagedacht & gezocht naar iets wat past bij haar moeder maar ook bij haar nichtjes. Dit zijn schelpjes die haar moeder gevonden heeft op het strand in Spanje.

Tijdens een cappuccino hebben we het bovenstaande bedacht. Nadat we het "standaardje" hadden gemaakt, hebben we een wijntje gedronken & geproost op Oma.

Dit is echt heel persoonlijk. Eenvoud. Mooi & bijzonder.

~XG~

2 opmerkingen:

  1. Super mooi!!! Echt heel gaaf gedaan! Liefs Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook dit hoort bij het leven. De reden dat ik hier toch een blog over geschreven heb. Dank je wel voor je lieve reactie. X Gerla

      Verwijderen