woensdag 5 juni 2013

Werk van 63

Deze maand staat de Dienbak van 63 centraal.

Wat is een dienbak? Een dienbak is een dienblad in de vorm van een bak. Dacht ik heel even dat ik dit woord verzonnen had, staat het toch in de Van Dale?! "Bak waarin men spijzen enz naar de eetkamer brengt". Volgens de encyclopedie wordt een dienbak ook wel stommeknecht genoemd. Grappig.Koffie & een tijdschrift. Moment voor mijzelf.
Een dienbak is voor vele doeleinden te gebruiken. Als dienblad en als een soort opbergbak. Om losstaande spullen met elkaar te verbinden, door je keukenspullen bij elkaar in een dienbak te zetten. Lijkt je keuken meteen een stuk opgeruimder. Met dienbakken organiseer je op een makkelijke manier losliggende spullen.

In de keuken.. 
of op je werkplek.
Gezelligheid!
Voor je tijdschriften.
Handig voor het knutsel- & kleurgerei van de kinderen. Of als je zelf creatief bent alle spullen bij de hand zoals garen, haaknaald & schaar. Alles in een keer op de plek waar jij wilt creatief wilt zijn. Buiten bijvoorbeeld :) In de badkamer voor je toiletspullen, in de hal voor de sleutels & post of op je bureau voor al je kantoor- en of studiespullen.

En ongetwijfeld herkenbaar. Die ene hoek van het aanrecht of keukentafel, daar wordt altijd van alles en door iedereen neergelegd. Doe die spullen in een dienbak. Opgeruimd zicht en heel decoratief!Dienbak in wording...
Een dienbak wordt gemaakt van pallethout en voorzien van handgreepjes. Dat kan een uitsnede zijn of "echte" handgreepjes. Ook die handgrepen hebben een eerder leven gehad. Van een niet meer te redden meubel, uit een oude keuken, van de rommelmarkt, ze komen overal vandaan. Ik heb een lade vol met handgreepjes. De een wel leuker en daardoor passender dan de andere. Soms voorzie ik een dienbak van een vlakverdeling.Eind van deze zomerse dag even met de buren bijgekletst onder het genot van een kopje koffie met een stukje nougat uit Barcelona :)

Volgende week woensdag worden er twee dienbakken verloot onder alle likers van mijn facebook pagina. Wil jij ook kans maken? Like de pagina van Schuur van 63 en wie weet?~XG~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten