vrijdag 3 mei 2013

Werk van 63

Iedere maand geef ik één product extra aandacht! Dat kan een meubel zijn, een woonaccessoire of een klein hebbedingetje. Een bestaand product uit de Shop van 63 of juist een "nieuw" product. Wat ze allen gemeen hebben is dat ze zijn vervaardigd in de Schuur van 63. Uiteraard van materialen die een eerder leven hebben gehad. 

Deze maand is het de presse-papier

Een presse-papier is een zwaar voorwerp dat op een stapel papieren geplaatst wordt, om te voorkomen dat ze wegwaaien. De presse-papier heeft steeds minder functionele waarde. Onder andere omdat de ramen in onze moderne kantoren niet meer open kunnen. Nu breekt eindelijk het seizoen aan dat thuis wel de ramen & deuren open kunnen en mogen. Echter een heerlijke temperatuur zegt nog niet dat het windstil is. Blijft een handig ding dus. Ook voor buiten.

Uitgelezen? Presse-papier op de krant en...
ontspannen achterover genieten van het zonnetje.

Wens iemand op deze manier eens een succesvolle & fijne werkdag!

Een presse-papier is vaak van metaal, glas of steen. Omdat het tegenwoordig meer een verzamelobject geworden is, wordt een presse-papier ook gemaakt van modernere materialen, zoals kristal en polyester. De presse-papier van 63 is van hout. Een gerecycled blokje van een pallet. Geen enkele is gelijk. Zo blijft ook dit product uniek in zijn soort.

Wederom een cradle to cradle van 63.

Een grappig weetje. De presse-papier is waarschijnlijk de voorloper van de glazen sneeuwbol. Deze kwam begin 1800 in Frankrijk op de markt.

Als foto- of kaartenstandaard...

... of als boekensteun.

Ik heb het dan wel een presse-papier genoemd. Zoals je hierboven ziet is het product breed inzetbaar. Als combinatie vind ik 'm het leukst. Met een leuke foto, kaart of tekst maak je het heel persoonlijk. Onlangs heb ik er een cadeau gedaan aan iemand die een bijdrage wenste voor een mooie lounge-set. Een kaart erbij en ik vind geld een stuk leuker geven.

~XG~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten