zaterdag 17 augustus 2013

Hattem

Het stond al even op het programma. Met vriendin Ingrid een hele dag kringloopwinkels en rommelmarkten afstruinen. Naar plaatsen waar we nog niet eerder zijn geweest. Vaak gaan we tussen de bedrijven door een ochtend of middag in de buurt. Op zoek naar voor ons mooie spullen tussen de door de vorige eigenaren afgedankte meuk. Voor de vakantie kreeg ik van een lieve tante een tip over deze jaarmarkt. Achteraf gezien een gouden tip! 

De gehele binnenstad van Hattem was omgetoverd tot één grote rommelmarkt. Geen idee hoeveel kramen. Ik denk dat ik er met 400 niet ver naast zit. Grotendeels particulieren, dat maakt het leuk! Deze markt behoort tot één van de grootste rommelmarkten welke in de binnensteden van Nederland worden georganiseerd.


De planning was om 7 uur 's ochtends weg te rijden. Uiteindelijk werd het door mijn toedoen half 8 ;) Wel met een gevulde ontbijtmand & een koffie verkeerd. Al kletsend gaat de reis snel en waren we zo op plaats van bestemming. Vandaag een paar foto's gemaakt. Te druk met van alles en iedereen om ons heen. Foto links sta ik met mijn niet de mooiste maar wel de handigste aankoop van deze dag. Haha. Felblauwe big shopper op wielen. De voorkeur ging uit naar een "vintage one". Helaas... Die scoor ik ongetwijfeld wel een keer op een andere rommelmarkt of in een kringloopwinkel. 

De mensen waren ontzettend vriendelijk en gastvrij. Een familie had haar huis en stadstuin opengesteld voor het publiek. Je mocht daar rustig bijkomen onder het genot van koffie met homemade taart. Hattem is echt een mooie hanzestad. Ook op de Markt was het goed vertoeven. De terrassen waren gezellig overvol. Met als gevolg dat je gewoon bij "vreemden" aan een terrastafeltje schuift. Daar kwamen echt hele leuke gesprekken uit voort. 

Eind van de middag zat de shopper lekker vol met onze vondsten. Mooie aanvulling op mijn blauw/witte servies. Veel hebbedingen zoals knopen, sieraden, spelletjes, lepeltjes en bloemenvaasjes. En niet te vergeten de roemer wijnglazen. Zo vroeger :). Op dit moment houd ik daarvan.Het was echt een goede dag. Dat was zeker niet alleen qua weer & vondsten. De rest van ons programma blijft gewoon staan voor de volgende keer. Ergens in het najaar. En... Hattem, heel graag tot volgend jaar!
~XG~


PS: Ben je ook zo'n fan van kringloopwinkels en rommelmarkten? Kijk dan op www.meukisleuk.nlwww.kringloop-info.nl of www.allekringloopwinkels.nl voor markten en winkels bij jou in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten