woensdag 3 juli 2013

Tijdschriften

Tijdschriften, niet alleen om te lezen!

Ik ben gek op tijdschriften. Lezen van een tijdschrift behoort tot een van mijn favoriete bezigheden. Even wegdromen bij mooie foto's, artikelen of interviews. Genieten van het zien van heerlijke recepten met hemelse foto's. Er zijn tijdschriften die ik na het lezen bij het oud papier leg. Alhoewel... dat worden er wel steeds minder. Tijdschriften zien er steeds mooier uit!

Ik bewaar tijdschriften met de bedoeling om ze later nog eens te lezen. Vaak omdat er zo'n mooi artikel, leuk idee of lekker recept in staat. Daarnaast ook voor decoratie. Staat zo gezellig. Op een gegeven moment heb je hele stapels. Waar laat je die? Hoe organiseer je dat? Zomaar een paar ideeën. Op de foto's zie je zoals ik momenteel tijdschriften een plek heb gegeven in ons huis en in mijn Schuur. Dat wil nog wel eens veranderen. Er zijn zoveel ideeën.

Woontijdschriften in mijn Schuur
Kooktijdschriften in de keukenkast
Kookboekstandaard? Ook voor tijdschriften

Enige tijd terug heb ik van overgebleven stukjes steigerhout een kookboekstandaard gemaakt. Een succesproduct mag & kan ik nu zeggen. Een exemplaar, de eerste uiteraard, heb ik in eigen gebruik. Momenteel staan daar de laatst ontvangen Delicious & de laatst gehaalde Allerhande in. 


Altijd gezellig, een tijdschrift of een stapeltje op een tafeltje. Ik koop wel eens een tijdschrift om de cover. Paar accessoires erbij in dezelfde kleur of juist niet. Zo verander je heel simpel je interieur. Van kleur, aan de seizoenen of aan de feestdagen. Een tijdschrift kun je ook heel goed gebruiken om accessoires te groeperen. Leuk & opgeruimd effect.


Boven het bureautje van onze dochter
Boven het werkblad in mijn Schuur

Gelukkig bewaar ik niet alleen tijdschriften. Ook veel andere dingen. De handdoekstang & het dekselrek (beiden van Ikea) hebben een ander doel gekregen in hun "leven". Hergebruik in dit geval. Hergebruik is het opnieuw gebruiken van materialen in hun oorspronkelijke vorm.

Lekker gek als kunst aan de muur
DIY - papier maché

Papier Maché kent iedereen. Toch? In plaats van de laatste laag met krant te doen, zoek je leuke plaatjes uit een tijdschrift. Van een thema of van een kleur. Ik heb er al een paar als cadeauverpakking weggegeven. Succes verzekerd! Er zijn veel DIY met oude tijdschriften. Gebruik het bijvoorbeeld als cadeauverpakking. Ik gebruik wel eens een oude krant als cadeauverpakking. Of ik vouw er een tasje van. Best grappig en beter voor het milieu.

Jaren 70 lectuurbak

Of wat denk je van een lectuurbak? Kan ook in de vorm van een mooie stevige tas, een stoere rieten mand of een houten kratje. Ze zijn er in vele soorten, kleuren & maten. Deze lectuurbak is een kringloopvondst van begin maart dit jaar. Nog steeds weet ik niet wat ik hiermee wil. Zolang ik het niet weet heb ik hem zo in gebruik. Anders dan anders heb ik de tijdschriften rechtop gezet. Vind ik leuk!
Tijdschriftenplateau!
Van pallethout heb ik een plateau gemaakt op tijdschrift formaat. Met wieltjes eronder. Leuk als nachtkastje of bijzettafeltje. Zo maak je van een saaie logeerkamer snel & eenvoudig een gezellig kamertje. Ook super handig onder een de salontafel of onder een kast. Als je bezig bent met die fijne huishoudelijke taken is zo'n stapel tijdschriften heel makkelijk aan de kant te schuiven ;) 

Feel-goed Doe boek

Naast mijn bed ligt altijd één tijdschrift of soms zelfs een hele stapel. Voordeel van een tijdschrift ten opzichte van een boek is dat ik deze wat makkelijker weg leg en dan niet tot in de nachtelijke uurtjes lig te lezen :) Nu ligt er ook mijn laatste aanwinst. Kringloopgeluk van Ingrid van Willenwaard. Heerlijk!! Een aanrader.

Echter, tijdschriften zijn natuurlijk wel tijdgebonden en uiteindelijk niet bedoeld om te bewaren. Ondanks dat ik het heel gezellig vind staan moet ik toch maar eens gaan ruimen. Denk dat ik maar begin met het oudste nummer, lekker doorbladeren en eruit scheuren wat ik echt wil bewaren. En een paar houden voor de DIY natuurlijk!

~XG~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten